Det har blivit dags för en ny byggnation här på Doffeln och den här gången har vi bestämt oss för att berika vår utomhusmiljö med ett lusthus. Detta är något som vi har funderat på länge och nu gör vi äntligen slag i saken. Ett lusthus är något som är väldigt trevligt att ha i en utemiljö, framförallt på sommaren, och detta är något som vi verkligen tagit fasta på.

Något som är väldigt trevligt med ett lusthus är att det ofta står lite avskilt så att man kan sitta där i lugn och ro och på så vis komma närmare naturen. Vi kommer att ha bänkar och små bord i vårt lusthus så att du som gäst kan sitta där och njuta av en kopp gott kaffe eller te i lugn och ro.

Något som är väldigt roligt med detta projekt att är smycka ut lusthuset. Vi vill ha det i gammal stil med lite krusiduller och i flera färger så att det verkligen blir en festlig klick i vår fina utomhusmiljö.

Något som är väldigt kul med lusthus är att det är så skönt att sitta där när solen skiner. Skuggan inne i lusthus kompenseras med att det är varmt i luften vilket gör att det blir väldigt behagligt att sitta där även under de varmaste dagarna mitt i sommaren.

Bygget är påbörjat och vi hoppas att det ska vara klart innan midsommar. Firman vi har anlitat har verkligen pinnat på och stommen börjar redan se färdig ut. Vi kommer att vilja ha alla ornament på plats och ha lusthuset helt färdigt innan vi ställer det på plats och visar upp det för allmänheten.

Vi hoppas kunna bjuda på en liten invigning när det väl är dags och det är något som vi verkligen skulle tycka var kul. Information om den kommer att komma ut på vår hemsida så håll koll om du är intresserad!